fbpx

Ξένες Γλώσσες

Το φροντιστήριο μας μέσα από την Βιωματική Μάθηση της Αγγλικής έχεις σαν στόχο την οικειοποίηση τους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά

Η δεύτερη ,μετά τη μητρική , γλώσσα, που σήμερα εκτίθεται ένα παιδί από πολύ μικρή ηλικία, είναι τα Αγγλικά. Πλήθος κόσμου σε ολόκληρο τον πλανήτη επικοινωνούν καθημερινά προφορικά και γραπτά μόνο στα αγγλικά χωρίς να είναι η μητρική τους γλώσσα γεγονός που αναδεικνύει τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της γνώσης τους.

Η γνώση Αγγλικών αποτελεί στις μέρες μας απαραίτητο εφόδιο στον επαγγελματικό αλλά και εκπαιδευτικό χώρο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση στις περισσότερες εργασίες και αποτελεί προαπαιτούμενο για όλες τις σπουδές (πανεπιστημιακές , μεταπτυχιακές , διδακτορικές , bachelor , master κτλ. )

Βρισκόμενοι πλέον στην εποχή των νέων τεχνολογιών , του internet και της πληροφορίας γίνεται προφανής η αναγκαιότητα γνώσης Αγγλικών σε τομείς απαραίτητους για τις ζωές οι οποίοι εξελίσσονται συνεχώς. 

Η αυτοπεποίθηση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας αποτελεί για το παιδί σας ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα στο σχολείο και μια εξαιρετική αφετηρία για να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνατότητες που απλώνονται μπροστά του στην εκπαίδευση και στην περαιτέρω καριέρα του. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μιλούν, να παίζουν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, με φυσικό και διασκεδαστικό τρόπο, τα βοηθάμε να εξασκήσουν την ομιλία, τη γραφή και την ικανότητα κατανόησης του προφορικού λόγου, χωρίς να αισθάνονται ότι διδάσκονται σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον.

PEARSON/PTE GENERAL

Τα PTE General έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν άτομα διαφόρων ηλικιών στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Η ομοιόμορφη δομή της εξέτασης αλλά και η ομαλά οργανωμένη και εξελισσόμενη πορεία της γνώσης καθιστούν ευκολότερη τη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο. Η εξοικείωση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές συμβάλει θετικά στην καλύτερη κατανόηση της ύλης αλλά και χρήσης της αγγλικής γλώσσας.

Τα PTE General απαρτίζονται από δύο μέρη: Τις γραπτές εξετάσεις, όπου αξιολογούνται οι παρακάτω δεξιότητες: Listening, Reading, Writing και μια προφορική εξέταση με αντίστοιχη δεξιότητα, το Speaking. Η βαθμολόγηση των γραπτών εξετάσεων πραγματοποιείται απευθείας στη Μεγάλη Βρετανία ενώ της προφορικής εξέτασης πραγματοποιείται αρχικά στην Ελλάδα ή στην Κύπρο από άρτια εκπαιδευμένους εξεταστές και στη συνέχεια πραγματοποιείται ο τελικός έλεγχος στη Μεγάλη Βρετανία. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση αποτυχίας παρέχονται σχόλια σε κάθε εξεταζόμενο σχετικά με την απόδοσή του στη συγκεκριμένη εξέταση ώστε να βελτιωθεί καλύπτοντας τα κενά του.

Βάση επιτυχίας στις εξετάσεις θεωρείται το 50% έως και το επίπεδο 4, ενώ ορίζεται το 60% για το ανώτατο επίπεδο, το επίπεδο 5. Ανάλογα με το ποσοστό που επιτυγχάνει ο κάθε εξεταζόμενος, στο πτυχίο αναγράφεται και η επίδοσή του, όπως παρουσιάζεται παρακάτω:

Level A1

Level 1 (A2)

Level 2 (B1)

Level 3 (B2)

Level 4 (C1)

Level 5 (C2)

Pass

50%-59%

50%-59%

50%-59%

50%-59%

50%-59%

60%-69%

Merit

60%-69%

60%-69%

60%-69%

60%-69%

60%-69%

70%-79%

Distinction

70% και άνω

70% και άνω

70% και άνω

70% και άνω

70% και άνω

80% και άνω

Τα PTE General βασίζονται σε καθημερινά σενάρια έτσι ώστε να επιτρέπουν στους μαθητές να εκφράζονται ελεύθερα αποδεικνύοντας πόσο καλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να επικοινωνήσουν στην αγγλική γλώσσα. Τα θέματα βασίζονται σε αυθεντικές και σύγχρονες καταστάσεις που συναντούν οι μαθητές στην καθημερινότητά τους. Για το λόγο αυτό, οι εξετάσεις βασίζονται σε ρεαλιστικές καταστάσεις και όχι σε γραμματικές ασκήσεις. Η ανανεωμένη δομή της εξέτασης έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να την κάνει πιο σύντομη, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ποιότητα της επίδοσης των μαθητών.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα προσαρμογής των εξετάσεων για τις περιπτώσεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Πλεονεκτήματα

✓ Πλήρης συμψηφισμός και των 4 δεξιοτήτων (Listening, Reading, Writing, Speaking)

✓ Ενιαίο format σε όλα τα επίπεδα

✓ Σταθερή βάση στο 50% για τα επίπεδα A1, A2, Β1, Β2, Γ1 και 60% Γ2

✓ Διεθνής Αναγνώριση από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς και Πανεπιστήμια

✓ Εξαιρετικές συνθήκες για άτομα με Ειδικές Ανάγκες

✓ Πληθώρα βιβλιογραφίας προετοιμασίας

✓ Οι εκθέσεις είναι καθοδηγούμενες από προεπιλεγμένες ιδέες

✓ Επιλογή ενός από δύο θέματα εκθέσεων

✓ Στην προφορική εξέταση παρευρίσκεται ένας υποψήφιος

✓ Δεν υπάρχει answer sheet. Ο υποψήφιος γράφει κατευθείαν πάνω στο booklet

✓ Διαθέσιμα εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Format

Υπάρχουν έξι επίπεδα για τις εξετάσεις PTE General:

Levels CEFR

Levels PTEG

Duration

Writing

Interview

Listening

Reading

A1

Level A1 Foundation

75 mins

2 parts

5 mins

3 parts

4 parts

A2

Level 1 Elementary

95 mins

2 parts

5 mins

3 parts

4 parts

B1

Level 2 Intermediate

95 mins

2 parts

7 mins

3 parts

4 parts

B2

Level 3 Upper Intermediate

120 mins

2 parts

7 mins

3 parts

4 parts

C1

Level 4 Advanced

150 mins

2 parts

8 mins

3 parts

4 parts

C2

Level 5 Proficient

175 mins

2 parts

8 mins

3 parts

4 parts

Διεθνής Αναγνώριση

Τα PTE General είναι αναγνωρισμένα διεθνώς από εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΣΕΠ και γίνονται αποδεκτά σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Οι εξετάσεις διαπιστεύονται από το Edexcel, το μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Σας περιμένουμε στο χώρο μας στην Αντ. Π. Βλαχάκου 34 στον 3ο όροφο πάνω απ το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά.

Πληροφορίες Επικοινωνίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου 34,
Πειραιάς 18545, Ελλάδα

EMAIL:
info@diastixis.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
2104203004

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Γνώση  Διαστιξις

Βρειτε μας στο χάρτη!

Για την καλύτερη προβολή και πλοήγηση η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.